Z życia UTW w Kłaju – Wykład - Zdrowa żywność
Dnia 18 marca br. słuchacze UTW w Kłaju wysłuchali wykładu Pani Magdaleny Węglarz pt. „Zdrowa żywność”.
Dowiedzieliśmy się jak ważne dla nas są zdrowe produkty, jakie składniki w żywności są nam potrzebne np. błonnik, białka, tłuszcze węglowodany i inne.
Nie możemy wykluczyć z diety niczego, musimy dostarczyć organizmowi wszystkie składniki odżywcze, aby dobrze funkcjonował.
Zwracajmy uwagę co wkładamy do koszyka w czasie zakupów. Niech to będą produkty, które mają jak najkrótszy skład i zawierają jak najmniej dodatków konserwujących. Bądźmy bardziej świadomi i nie zatruwajmy naszego ciała truciznami, które są w ładnych opakowaniach, ale pozbawione wartości odżywczych. Nasze zdrowie jest w naszych rękach.
Lidia Laskowska
Aleksandra Kociołek