RSS

Aktualności

  • Tuesday, 26 March 2024r. Kultura

    Słuchacze UTW uczestniczyli w wykładzie o zdrowej żywności.

    Z życia UTW w Kłaju – Wykład - Zdrowa żywność

    Dnia 18 marca br. słuchacze UTW w Kłaju wysłuchali wykładu Pani Magdaleny Węglarz pt. „Zdrowa żywność”.  

    Dowiedzieliśmy się jak ważne dla nas są zdrowe produkty, jakie składniki w żywności są nam potrzebne np. błonnik, białka, tłuszcze węglowodany i inne.

    Nie możemy wykluczyć z diety niczego, musimy dostarczyć organizmowi wszystkie składniki odżywcze, aby dobrze funkcjonował.  

    Zwracajmy uwagę co wkładamy do koszyka w czasie zakupów. Niech to będą produkty, które mają jak najkrótszy skład i zawierają jak najmniej dodatków konserwujących. Bądźmy bardziej świadomi i nie zatruwajmy naszego ciała truciznami, które są w ładnych opakowaniach, ale pozbawione wartości odżywczych. Nasze zdrowie jest w naszych rękach.

    Lidia Laskowska

    Aleksandra Kociołek

Galeria