W grupie Tygrysków w grodkowickim przedszkolu podjęliśmy wyzwanie aby, co tydzień w czwartki, zagłębiać tajniki sztuki kulinarnej.
Na pierwszych zajęciach wykonaliśmy pożywny koktajl bananowy, który wypiliśmy ze smakiem na drugie śniadanie. Było pysznie!
Na drugich zajęciach poszliśmy o krok dalej i na naszych talerzach stworzyliśmy wyjątkowe kanapki. Dlaczego wyjątkowe? No cóż, nie na co dzień na naszych talerzach pojawiają się rybki, krokodyle, kotki, czy krówki.
Dzieci z pomocą pań stworzyły przepiękne zwierzakowe kanapeczki z warzyw, serów i wędliny. Mamy nadzieje, że apetyt z którym zjedzone zostały kanapki pozostanie u Tygrysków w całym roku szkolnym, a co czwartkowe zajęcia kulinarne przypadną naszym kuchcikom do gustu i sami w domu będą podejmowali się eksperymentowania w kuchni.
Anna Fortuna