Uczestnikiem może być osoba w wieku 18-35 lat, z wykształceniem co najwyżej średnim, niepracująca i chcąca zdobyć doświadczenie w zawodzie kucharz ze specjalizacją kuchnia śródziemnomorska.
W programie: 120-godzinny kurs językowy przygotowujący do wyjazdu, 70 dni pobytu w Hiszpanii, w tym kurs językowy, kurs kuchni hiszpańskiej oraz praktyki w renomowanych hiszpańskich restauracjach. Po powrocie zapewnione jest również wsparcie w znalezieniu zatrudnienia.
Wrażenia uczestników poprzednich edycji można znaleźć na blogu http://blog.gotujpohiszpansku.pl/
Nie jest wymagane formalne wykształcenie gastronomiczne ani doświadczenie zawodowe.
Więcej informacji na stronie internetowej lub w Biurze Projektu: ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków, e-mail: , lub telefonicznie pod nr 609-360-900
Udział w projekcie jest bezpłatny, a ilość miejsc ograniczona.
Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.